Номинираният от ГЕРБ-СДС за премиер проф. Николай Габровски ще се срещне

...
Номинираният от ГЕРБ-СДС за премиер проф. Николай Габровски ще се срещне
Коментари Харесай

Габровски насрочи първите срещи с партиите. Утре ще говори с БСП и Демократична България

Номинираният от ГЕРБ-СДС за министър председател проф. Николай Габровски ще се срещне на следващия ден в постройката на Народното събрание с представители на Българска социалистическа партия и " Демократична България " в търсене на поддръжка за сформиране на държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС. От двете обединения одобриха поканата, само че обясниха, че няма да поддържат препоръчан от ГЕРБ-СДС кабинет.

" Няма да подкрепим първи мандат на ГЕРБ. Какъвто и кабинет да предложи, това е кабинет с първия мандат на ГЕРБ. Въпреки всички спекулации, в това число и в медиите, че Българска социалистическа партия и ГЕРБ са се разбрали, ще отидем на следващия ден, с цел да му кажем: почитаме Ви като професор и доктор, само че не Ви поддържаме нито Вас, нито държавно управление, препоръчано от Вас, тъй като зад него стои ГЕРБ и Бойко Борисов ", каза в коридорите на Народното събрание водачът на БСП Корнелия Нинова.

Тя напомни решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия, че не поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ, с мандат на Движение за права и свободи и с мандат на " Възраждане ". " Когато бъде връчен третият мандат, Националният съвет на партията още веднъж ще бъде призован и той ще реши какво да вършим ", изясни Нинова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР